Suma-t'hi
Gènere
Premsa especialitzada
Idioma
Castellà
Periodicitat
Premsa setmanal
premsa quinzenal
Fundació
1988
Seu
Alaior
Suport
Paper i digital
Àmbit de distribució
Premsa de les Illes Balears
premsa de Menorca
Desaparició

Dipòsit legal

ISSNFormat i estructuraRedacció

Alaior Esportiu va néixer d'una proposta particular del Coordinador Municipal de l'Àrea Esportiva d'Alaior. Sr Paco Perea VIllalomga, el qual va comptar amb la col·laboració de 6 persones del poble , d'uns 8.000 habitants: Pau SIntes (Publicista), Tomàs Mercadal (Comptable), Josep Teixidor (Fotògraf), Juan Pons (impresor), Nicolàs Andreu (Cronista esportiu) i Marse VInent (Forner), els quals van coincidir en participar en difondre les activitats esportives de la població menorquina, davant la falta de la mateixa en l'àmbit insular.

Continguts


Revista d’Alaior fundada el 1988. Fins el desembre de 2002 es de periodicitat setmanal, des de gener de 2003 fins juny de 2007 és quinzenal, amb una tirada de cinc-cents exemplars i distribuïda per subscripció i venda a llibreries; el novembre de 2007 presenta a la Diada de la Premsa Local la seva nova edició digital. Els seus continguts abracen la informació, l’actualitat, dades històriques de l’esport i l’anàlisi estadística esportiva. Es redacta bàsicament en castellà. Revista associada a l'Associació de Premsa Local de Menorca.
L'inici es va produir l'any 1988, any que coincidia amb el segon any de la creació al poble d'Alaior del Servei Municipal d'esports i del Poliesportiu Municipal d'Alaior, el qual va motivar una gran pluja de noves activitats esportives al poble

Distribució

L'edició va ser en format revista, de periodicitat setmanal, amb 8 pàgines el primer any, el segon any es va ampliar a 12 pàgines, i posteriorment es va arribar a 16, L'any 2004 es va canviar d'edició, passant a ser de periodicitat quinzenal.
S'en van editar uns 500 exemplars de cada nùmero, mentre que els extraordinaris, tenien entre 24 i 37 pàgines i s'en editaven uns 700.
Les edicions van ser en una sola tinta, sent el nombre especials amb portada i contraportada de color i la resta a una sola tinta. A partir deel 2007 també es va fer en format digital.
RPP

Bibliografia


Categories

Premsa de les Illes Balears Premsa en català Premsa especialitzada Premsa mensual Premsa del segle XX