Adelante
Gènere
Premsa d'entitats
Idioma
Castellà
Periodicitat
Premsa mensual
Àmbit de distribució
Premsa comarcal
Entitat editora
Frente de Juventudes
Suport
Paper
Primer número
Novembre de 1966
Darrer número
Març de 1966

Adelante va ser una publicació del Frente de Juventudes de la comarca de Manacor que es publicà en dues èpoques corresponent als anys 1946 i 1966.

Format i estructura

En la segona època de l'any 1966 la publicació presentava 7 fulls de 32,5 x 22,3 cm a una i dues columnes. La majoria de la superfície era impresa i amb alguns dibuixos. La publicació Adelante portava com a subtítol Periódico volante. Les seccions més destacades eren l'editorial i les entrevistes.

Evolució

El primer número de la primera època d'Adelante, lligat al Frente de Juventudes aparegué el novembre de 1946 i només continuà amb un segon número la desembre. El 1966, quan l'antic Frente de Juventudes s'havia reconvertit en l'Organización Juvenil Española (OJE), tornà a sortir un únic número el més de març dedicat al XXVI aniversari del Frente de Juventudes.

Redacció

El 1966 la redacció estava formada per Joana Amer Riera, Salvador Bauzà Gelabert, Josep Francesc Riera Grimalt, Salvador Font Estrany, Gabriel Sureda Llull i Ramon Guitart Terraza. Els dibuixants eren Gabriel Barceló Bover i Bartomeu Matamales Grimalt.

Continguts

La línia editorial d'Adelante seguia les posicions oficials falangistes del Movimiento Nacional. En el propòsit de la segona època afirmaven que volien aconseguir grans empreses i servir d'exemple d'activitat. També incloïa cròniques de campaments i de viatges.

Distribució

La zona de difusió principal eren Manacor i la comarca.

Un número de la publicació de l'any 1966 es pot consultar a la biblioteca de la Fundació Bartomeu March.

Categories

Premsa comarcal Premsa en castellà Premsa d'entitats Premsa mensual Premsa del segle XX