Actividad
Gènere
Premsa d'entitats
Idioma
Castellà
Periodicitat
Premsa setmanal
Fundació
1936
Seu
Palma
Suport
Paper
Àmbit de distribució
Premsa de Mallorca
Desaparició
1944

Actividad. Semanario de la Organización Nacional Sindicalista de Mallorca (1936-1943) i més tard Semanario Nacional-Sindicalista (1943-1944), fou l'organ de l'Organització Nacional Sindicalista de Mallorca. Es tracta d'una publicació setmanal, que s'edità en castellà entre el 19 de desembre de 1936 i el 25 de desembre de 1944. En total es publicaren 397 números.

Format i estructura

La revista tenia un format variable i el número de pàgines oscil·lava entre les 6 i les 8 pàgines a 5 o 6 columnes. Hi havia fotografies i publicitat, però en blanc i negre

S'imprimia al carrer Goded 36 de Palma.

Redacció

L'administració i redacció de la revista es trobava a Avda. Alexandre Rosselló 103 de Palma.

Tot i que els redactors de la revista són anònims, apareixen el nom de diversos col·laboradors Aldo Rossi, Jorge Andreu i altres líders sindicals

Continguts i significació històrica

Era una publicació d'extrema dreta (Falangista), antiliberal i anticomunista. El seu propòsit editorial era donar a conèixer les activitats dels falangistes entre els obreres i els pagesos mallorquins.

Entre les seves temàtiques eren El Movimiento, obrerisme nacional-sindicalista, apologia del falangisme, la Segona Guerra Mundial, amb importants fotografies de la guerra i del dictador.

Distribució i localització del Fons

Es distribuïa com a suplement de Aqui estamos, arreu de Mallorca. Es pot localitzacar enquadernada completa a la Biblioteca Bartomeu March de palma i parcialment a la Biblioteca Pública de Mallorca.
JVR i RPP

Bibliografia

  • DDAA (1989): "Actividad" a Gran Enciclopèdia de Mallorca. Ed. Promomallorca SL, Palma, volum I pàg. 25

Categories

Premsa de Mallorca Premsa en castellà Premsa d'entitats Premsa setmanal Premsa del segle XX