acciondirecta.jpg
Acción directa
Gènere
Premsa d'entitats
Idioma
Castellà
Periodicitat
Premsa mensual
Fundació
juny de 1977
Seu
Palma
Suport
Paper
Àmbit de distribució
Premsa de les Illes Balears
Desaparició
juliol de 1977

Acción directa, era l’òrgan de la federació local de Palma de la Confederació Nacional del Treball (CNT). Es va publicar a Palma, durant dos números entre juny i juliol de 1976 i utilitzava el castellà.

Format i estructura

La revista tenia un format de DINA4

Continguts

A la publicació s'apostava per l’autonomia i la autorganització del moviment obrer, amb una forta crítica a la burgesia. El títol d’Acció directa és una referència explícita a la forma de lluita que proposen en contra del capital. A més, inclouen crítiques a formes repressives en altres àmbits no laborals, com l’educació. Reclamen la llibertat pels presos polítics i comuns. Defensa de Sa Dragonera no tan sol per consciència ecològica sinó també com a crítica al sistema econòmic desenvolupat a les illes, fonamentat en el sector terciari, i que ha portat a l’assentament de les bases capitalistes i al patiment d’èpoques de crisi aguda.

Distribució i Localització del Fons

Existeix una col·lecció parcial a la Biblioteca Bartomeu March Servera (núm.1 no indica data, i, especial Sa Dragonera amb data 27-7-1977 en el qual no s’indica el número de la publica).

ERG
Categories

Premsa de Mallorca Premsa en castellà Premsa d'entitats Premsa mensual Premsa del segle XX